En fjärde plats

Igår simmade jag finalen på 150m medley. Jag hade tredje bästa tid och mina konkurrenter hade simmat på sina pers. Så jag tänkte inför loppet att jag måste simma minst lika bra, kanske lite bättre för att ta en medalj. Men så var det inte.

När loppet startade så visste jag att de andra skulle dra ifrån på ryggsimmet, men när jag vände till bröstsim så var dem andra betydligt längre fram än vad jag hade väntat mig. Men jag simmade in placering efter placering och när jag vände till frisim så tog jag ytterligare placeringar. Men det räcket inte utan jag slutade på en fjärdeplats.

Då såg jag även att jag hade persar med en och enhalv sekund, men mina konkurrenter hade persar och sänkt världs rekordet med betydligt mer (ca 16 sekunder) och han som slutade trea simmade snabbare än snabbaste tiden i försöken.

Så det var i te mycket att göra åt. Jag genomförde ett jättebra lopp men ned mot 3.01.16 som trean simmade på hade jag inte klarat.

Det är synd att vi inte simmar med fjäril med, som i normal medley för då hade resultatet blivit helt annorlunda.

Men nu laddar jag om och den 5 september är det 100m frisim som gäller.

3 comments to En fjärde plats

 • Bernt Andersson

  Grattis Christoffer till 2 kanonfina medley lopp du gjorde allt vad du kunde för att nå bronset, men dina motståndare var ruskit bra.
  Ladda nu om till 100 & 200 och du vet inget är omöjligt.
  Hoppas att du har lite tid att njuta av att du är med i OS

  Mvh Bernt

 • Sarah Carlsson

  Grymt jobbat Christoffer!! Grattis!!!

 • Anonym

  Det var grymt jobbat! Lycka till på resten!