200 frisim

200m frisim är en av mina favorit distanser och jag visste att det skulle finnas chans till medalj om jag kunde sänka mina personliga och svenska rekord ned mot 3.01.00

I försöken kändes loppet jätte bra. Jag simmade riktigt bra tekniskt och gled fram genom vattnet. Detta lovade gott inför finalen.

Men jag visste även nu att jag med min normala simning inte skulle ta någon medalj utan hamna på en fjärdeplats. Så jag var tvungen att satsa allt mot medaljen. Om jag blir 4 eller 8 spelat ingen till för mig, jag satsar allt på medalj.

Taktiken var att hänga på dem första 100m för att stressa dem och sedan hålla ihop min egna simning så gått det går.

Så jag gick ut stenhårt och simmade mina första hundra meter lika snabbt som jag simmade mitt hundrameters lopp. Men sedan orkade inte kroppen riktigt sista hundra metrarna. Men det var friskt vågat hälften vunnet.

Jag simmade in på en femteplats men det spelade mindre roll. Tyvärr har min uppladdning inte varit vad jag hade önskat. Jag var skadad stora delar av 2011 och om jag istället kunnat träna de året så hade det funnits mer att ge.

Comments are closed.